Connect Anything with Everything

IOT OPLOSSINGEN VOOR BEHEER EN MONITORING

IoT stelt mensen en de bedrijven of instanties waar ze werken in staat om dingen beter, sneller en kostenefficiënter te doen. Uit de gegevens die IoT verzamelt ontstaan kennis en inzicht. Dat gaat van de verwarming thuis tot medische app die levens kan redden in bedreigende situaties zoals een AED-apparaat. Die kennis en inzichten helpen om betere keuzes te maken, nieuwe diensten aan te bieden of hele businessmodellen te veranderen. Dat is belangrijk, niet alleen vanwege de kansen maar ook omdat nieuwe businessmodellen soms de bestaande manier van werken bedreigen. 

OMS-i levert klant specifieke oplossingen voor beheer en monitoring. Op basis van uw behoefte realiseren wij voor u een oplossing gebaseerd op LTE, LoRa & NB-IoT, satelliet- of RFID en Becon technogie. Voor welk alternatief u ook kiest, OMS-i garandeert u een veilige, betrouwbare en kosteneffectieve oplossing.

Een goed voorbeeld van IoT toepassingen voor het beheer en monitoring van de binnenlucht klimaat in gebouwen is een sensornetwerk dat door het hele gebouw is aangebracht, fijnmazig gegevens verzameld  over temperatuur, luchtvochtigheid maar ook lichtintensiteit, geluidsintensiteit,  CO2 concentratie en VOC’s. Met deze gegevens kan het gebouw niet alleen energie besparen en een gezonder klimaat aan de gebruikers bieden, maar ook veel efficiënter worden gebruikt – en daarmee kunnen significant kosten worden bespaard.

PRODUCTEN

OMS-i Communicator

COMMUNICEREN, BEHEREN EN MONITOREN

De OMS-i-module is een volledig uitgerust (externe) apparaat dat gebruikers onbeperkte communicatiemogelijkheden biedt. De OMS-i-module maakt communicatie, op basis van GSM / en Satelliet-protocol, mogelijk en zorgt voor real-time communicatie in elke situatie en kan eenvoudig met bestaande en nieuwe apparatuur worden gebruikt. Dankzij het ontwerp, duurzame verwisselbare batterijen, A-merk componenten en stabiele besturingssysteem, biedt het communicatieapparaat de gebruiker het sterkste, snelste en meest flexibele communicatieapparaat op de markt.

RFID & Beacon

 
 
 

Toepassing van RFID en Beacon technologie biedt verschillende mogelijkheden om de productie– en andere processtromen in een bedrijf of organisatie te optimaliseren door het monitoren en tracken van objecten en personen. Denk hierbij aan toepassingen zoals “indoor navigatie” waarbij de goederen- en/of personen stromingen op basis van actuele bewegingen verbetert kunnen worden.

Andere varianten zijn “geofencing” (het ‘bewaken van via de mobiele applicatie of een werknemer een bepaald gebied verlaat, waar dan vervolgens specifieke acties op gedefinieerd kunnen worden) en notificatie, waarbij de gebruiker informatie krijgt voorgeschoteld als een Beacon benaderd wordt.